Címlap Kézilabda
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Névnap

Ma 2019. március 19., kedd, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Időjárás

A kézilabda szakosztály bemutatkozása

KÉZILABDA SZAKOSZTÁLY


A Kecskeméti Sportiskola legnagyobb szakosztályaként működő kézilabda szakosztályában több mint 200 gyermek (149 fiú, 61 leány) kézilabdázik az óvodás kortól a serdülő korosztályig bezáróan (5-17 évesek).
Igazolt sportolóink 7 fiú és 4 leány csoportban, több helyszínen, heti rendszerességgel, egyre jobb feltétetek mellett végzik munkájukat. Egyre több versenyen és egyre jobb eredményekkel versenyeznek csapataink. Bázis iskolainkban előkészítő csoportok működnek, külön óvodai (előkészítő) csoporttal is rendelkezünk. Szakemberink közül mind a 13 edző rendelkezik edzői - és pedagógusi végzettséggel is, ezzel is erősítve a sport nevelő hatását. A szakosztály hatékony működését 2 technikai vezető, 1 fizioterapeuta, 1 masszőr, illetve 1 sportmunkatárs biztosítja.

Nagy értéknek tartjuk, hogy Kecskemét Megyei Jogú Város egész területéről, illetve szinte az összes köznevelési intézményéből járnak rendszeresen, heti 3-5 alkalommal edzésre a tanulók. Ezen belüli is négy köznevelési intézménnyel még sorosabb az együttműködés, mert zömében itt vannak az edzések is:

 • Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolája (sporttagozatos első-második osztályban szivacskézilabda),
 • Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolája,
 • Szent Imre Katolikus Általános Iskola Kecskemét,
 • Kecskeméti Piarista Iskola.

 

Bázis iskoláink közül a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolával kiváló és egyre szorosabb az együttműködés. Az iskola sportcsarnoka a legfontosabb helyszínt jelenti utánpótlás csapataink (fiú-leány) edzéseinek és mérkőzéseinek. Emellett két területen is továbbfejlesztjük együttműködésünket:

 1. Szakmai szempontból: Együttműködési Megállapodás alapján az Iskola sportosztályt indít, ahol a gyerekek szivacskézilabdáznak, a testnevelés órákon pedig kézilabda oktatást is kapnak.
 2. Beruházásként: Eddig is több felszereléssel, eszközzel tettük a TAO révén értékesebbé a csarnokot: eredmény-jelzőtábla, kapuk, hálók, bordásfalak vásárlása, valamint egy kisebb kondicionáló terem felszerelése történt meg.

2016. szeptember 22-én átadtuk az új, 2015/2016-os TAO-s Sportfejlesztési Programunkban megpályázott, kültéri, gumis kézilabdapályát. Ez minőségi változást jelent, hiszen jó idő esetén kültéren akár egész pályán is gyakorolhatnak csapataink. A nagy létszám és a kevés rendelkezésre álló csarnok miatt csapataik szinte mindig félpályán edzenek.

 

EREDMÉNYEINK


Országos Serdülőbajnokság, Országos Gyermekbajnokság, Kisiskolás Bajnokság: Valamennyi bajnokságában részt vesznek korosztályos csapataink. Az előző években jellemzően szakosztályunk szélesítésén, létszámának emelésén munkálkodtunk. A 2015/2016-os bajnoki szezonban, a felsőbb korosztályokban, főleg a fiúknál korosztályonként 2-2 csapat indult, illetve a kisiskolás bajnokságban is kihasználtunk minden indulási lehetőséget. A 2015/2016-os bajnoki szezonban továbbra sem emeltük meg a csoportok számát, illetve nem törekedtünk a játékosok számának nagymértékű növelésére. Nagyobb hangsúlyt fektettünk a minőségi képzésre, ami az eredményekben is megmutatkozott, hiszen egyre több mérkőzést nyernek csapataink és leány U11-es csapatunk az országos elődöntőbe is bekerült, ami főleg azért jelentős eredmény, mert az utánpótlás szempontjából az ország egyik legnehezebb régiójában (Bács-Kiskun, Csongrád, Békés) szerepelünk. Kisiskolás csapataink pedig többször nyertek a Szeged, Békés, Békéscsaba, Orosháza csapatai ellen, akik mindig az ország utánpótlás élvonalához tartoztak, tartoznak.

15 korosztályos csapatunk 303 bajnoki mérkőzést játszott 203 győzelemmel, 5 döntetlennel és 95 vereséggel. Részt vettek 3 többnapos kupán (több kupagyőzelemmel), edzőtábort, nyári sporttábort szerveztek. A több mint 200 gyermek számára beszerzett különböző sportfelszerelésekkel pedig az egységes arculatot is ki tudták alakítani.

 

EGYÜTTMŰKÖDÉS


A Kecskeméti Sportiskola kézilabda szakosztálya elsősorban a kecskeméti felnőtt kézilabda csapatok részére végez utánpótlás nevelő munkát. Mind a felnőtt férfi KTE-Kisokos, mind a HUFBAU-AKKER Kecskeméti Női Kézilabda Klub csapatai és játékosai (mindkét csapat NB I/B-s) példaképek, motiváló erő a fiatalok számára. Hosszú távon fontos a felnőtt csapatokkal az együttműködés, hiszen már most Kecskeméti NKSE női felnőtt keretében jelenleg 3 volt KESI-s, még a KTE-Kisokos férfi felnőtt keretében 4 volt KESI-s játékos szerepel a bajnoki mérkőzéseken. Az idén is 5 fiú KESI játékos igazolt NB I-es utánpótlás klubokhoz.

 

CÉLJAINK a 2016/2017-es bajnoki évadra:

 

 1. Értékeink megtartása mellett tovább növelni az eredményességet,
 2. Az egységes arculatot erősíteni (a meglévő egységes felszerelés bővítése, kiegészítése),
 3. Leány szakosztály erősítése,
 4. Régióból a tehetséges játékosok felvétele, képzése a Kecskeméti Sportiskolában,
 5. Minél jobb eredmények elérése,
 6. Országos Döntőbe kerülés a felsőbb korosztályokban,
 7. Képzett játékosok felfelé adása a felnőtt csapatok részére,
 8. Válogatott játékosok nevelése,
 9. Kültéri kézilabdapálya kihasználtságának növelése – amelyet használ az Iskola, a Sportiskola és egyéb sportszervezetek – valamint a helyi lakosság is,
 10. A Magyar Kézilabda Szövetség által meghirdetett hosszú távú koncepciójának megfelelően egy munkacsarnok építése egy iskola mellé, a kézilabda utánpótlás bázisának helyszínének, vagy egy meglévő sportcsarnok felújítása - ahol edzünk és versenyzünk - hiszen a sok használattól a csarnokok nagyon elhasználódtak.

 

 


Copyright © 2019 Kesi.hu. Minden jog fenntartva.
Készítette: DemiDesign